Uw woning laten taxeren door een taxateur te Apeldoorn

Wilt u een taxateur in Apeldoorn inschakelen? Bijvoorbeeld als u binnenkort wilt verhuizen naar een andere woning. Over het algemeen betekent dit dat u uw woning in Apeldoorn moet gaan verkopen. Hoe weet u welke prijs u daarvoor moet vragen?

Het liefst vraagt u natuurlijk een prijs die de waarde van uw woning op de markt op juiste wijze representeert. Een taxateur te Apeldoorn van RSH Makelaars kan u daarbij helpen.

Bij woning taxatie in Apeldoorn wordt ingeschat hoeveel uw woning waard is. Waar een makelaar slechts een waardebepaling kan geven, kan een taxateur te Apeldoorn uw woning daadwerkelijk op waarde inschatten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de staat van uw huis, de grootte van uw huis en de indeling daarvan, de materialen die bij de constructie van het huis gebruikt zijn (alsmede de kwaliteit daarvan) en de energiezuinigheid van uw woning. Ook worden rechten zoals een erfpacht meegewogen, de ligging van de woning en de huidige situatie op de markt.

Schakel direct onze deskundige hulp in en verkoop uw woning zo succesvol en spoedig mogelijk. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Huis laten taxeren in Apeldoorn

Een taxatie is van belang bij zowel de aankoop als verkoop van uw huis. Wie zijn huis wilt verkopen dient daarvoor een juiste prijs te vragen. Onze erkende taxateurs te Apeldoorn kan u daarbij helpen door de waarde van uw woning in te schatten.

Ook bij de aankoop van een woning is een taxatierapport noodzakelijk. Dit rapport is namelijk vereist voor de aanvraag van een hypotheek. RSH Makelaars kan voor u een taxateur in Apeldoorn regelen. We spreken dan een tijdstip af waarop de taxatie zal plaatsvinden, waarop de taxateur in Apeldoorn bij de woning zal langskomen en zijn bevindingen in een rapport zal vastleggen.

Een taxateur in Apeldoorn van RSH Makelaars

Bij het kopen van onroerend goed zijn veel partijen in het spel. Op de eerste plaats natuurlijk de koper en de verkoper, maar ook de bank, de belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. In geval van een echtscheiding of beëindiging samenleving kan een taxatie tevens van belang zijn.

De resultaten van de taxatie worden door de taxateur te Apeldoorn in een rapport vastgelegd. Onze rapporten worden door een specialistische taxateur in Apeldoorn uitgevoerd en door alle marktpartijen geaccepteerd. Onze rapporten worden gevalideerd door erkende validatie instituten, zoals het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de Taxateursunie.

NHG-rapport

Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG afsluiten als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. Aan een NHG-rapport zitten verschillende eisen verbonden. Onze taxateur in Apeldoorn kan u helpen met de NHG taxatie en het NHG-rapport, de voordelen en de kosten die hier bij komen kijken.

Overige diensten

RSH Makelaars staat op meer gebieden van de woningmarkt voor u klaar. Niet alleen voor de taxatie van uw huis, maar ook de verkoop van uw huis, een huis kopen of financieel advies. U vindt hier al heel veel informatie over op de website maar de beste begeleiding hebt u pas met een persoonlijk gesprek.

Ja, ik wil mijn woning laten taxeren!

Wilt u uw woning laten taxeren door een taxateur in Apeldoorn? RSH Makelaars helpt u graag verder. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om verder te informeren, informatie te krijgen over taxatie tarieven, of om een afspraak te maken.

U kunt een bericht achterlaten door middel van het contactformulier op onze website. Ook zijn we telefonisch te bereiken op 055 – 5431207.

Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring
Wat kost een huis laten taxeren?

Over het algemeen mag je voor het laten taxeren van een huis uitgaan van een bedrag van tussen de €500 en €1.000. Dit bedrag is sterk afhankelijk van hoeveel uur een taxateur aan een taxatierapport besteed.

Waar moet je op letten bij een huis taxeren?

Bij het taxeren van een huis moet je letten op de volgende zaken:

  • Bouwjaar
  • Omgeving en ligging
  • Bestemmingsplan
  • Type huis en indeling
  • Inhoud en oppervlakte
  • Staat van onderhoud
  • Mate van isolatie en energiebesparing

Maar buiten de woning om, is ook de huizenmarkt een zaak waar de taxateur op let. De huizenmarkt binnen een gewenste omgeving kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer er veel vraag is, maar het aanbod laag is. In dit geval komt het vaak voor dat de taxatie hoog uit gaat vallen.

Hoe lang duurt het om je huis te taxeren?

Doorgaans duurt het inspecteren van een te taxeren huis hoogstens een uur. Tijdens deze inspectie bekijkt de taxateur de hele woning. Hierna zal de taxateur een taxatierapport opstellen, waarin de waarde van het huis wordt geschat en onderbouwd. Je mag ervan uitgaan dat dit gemiddeld een week duurt.