U wilt binnenkort verhuizen naar een andere woning. Over het algemeen betekent dit dat u uw huis moet gaan verkopen. Hoe weet u welke prijs u daarvoor moet vragen? Het liefst vraagt u natuurlijk een prijs die de waarde van uw woning op de markt op juiste wijze representeert. Een taxateur te Apeldoorn kan u daarbij helpen. Bij taxatie wordt de waarde van uw woning ingeschat. Waar een makelaar slechts een waardebepaling kan geven, kan een taxateur te Apeldoorn uw woning daadwerkelijk op waarde inschatten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de staat van uw huis, de grootte van uw huis en de indeling daarvan, de materialen die bij de constructie van het huis gebruikt zijn (alsmede de kwaliteit daarvan) en de energiezuinigheid van uw woning. Ook worden rechten zoals een erfpacht meegewogen, de ligging van de woning en de huidige situatie op de markt.

Over de taxatie

Een taxatie is van belang bij zowel de aankoop als verkoop van uw huis. Wie zijn huis wilt verkopen dient daarvoor een juiste prijs te vragen. Een taxateur te Apeldoorn kan u daarbij helpen door de waarde van uw woning in te schatten. Ook bij de aankoop van een woning is een taxatierapport noodzakelijk. Dit rapport is namelijk vereist voor de aanvraag van een hypotheek. RSH Makelaars kan voor u een taxateur in Apeldoorn regelen. We spreken dan een tijdstip af waarop de taxatie zal plaatsvinden, waarop de taxateur in Apeldoorn bij de woning zal langskomen en zijn bevindingen in een rapport zal vastleggen.

Een taxateur in Apeldoorn van RSH Makelaars

Bij het kopen van onroerend goed zijn veel partijen in het spel. Op de eerste plaats natuurlijk de koper en de verkoper, maar ook de bank, de belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. In geval van een echtscheiding of beëindiging samenleving kan een taxatie tevens van belang zijn. De resultaten van de taxatie worden door de taxateur te Apeldoorn in een rapport vastgelegd. Onze rapporten worden door een specialistische taxateur in Apeldoorn uitgevoerd en door alle marktpartijen geaccepteerd. Onze rapporten worden gevalideerd door erkende validatie instituten, zoals het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de Taxateursunie.

Ja, ik wil mijn woning laten taxeren!

Wilt u uw woning laten taxeren door een taxateur in Apeldoorn? RSH Makelaars helpt u graag verder. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om verder te informeren, of om een afspraak te maken. U kunt een bericht achterlaten door middel van het contactformulier op onze website. Ook zijn we telefonisch te bereiken op 055 - 5431207.