U lost niets af tijdens de looptijd. Bij deze hypotheekvorm leent u namelijk een vast bedrag dat dertig jaar gelijk blijft. Tegelijkertijd sluit u een levensverzekering af die ook dertig jaar loopt. Op de einddatum lost u de hypotheekschuld af met de uitkering van de levensverzekering. Tijdens de hele looptijd betaalt u rente en premie. De rente is fiscaal aftrekbaar. Omdat u niets aflost, kunt u een aanzienlijk rentebedrag bij de belastingaangifte aftrekken.

Nadeel: Het eindbedrag van de levensverzekering is niet gegarandeerd 100% van het eindbedrag van de hypotheek. Uw verzekeringsmaatschappij belegt namelijk uw premies  in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Per maatschappij verschillen de toezeggingen voor de winstuitkering.

Voordeel: Voor wat de polis betreft, houdt u veel vrijheid. Dit in tegenstelling tot de spaarhypotheek.

Deze polissen worden vaak woekerpolissen genoemd omdat deze polissen gekenmerkt worden door een hoge kostenstructuur en daardoor een lage opbrengst. Wij helpen u graag met de ontwoekering van deze polissen door ze om te zetten naar een veiliger spaar of bankspaarhypotheek.

Advies nodig?